„MĂRŢIŞOARE MUZICALE” – CADOUL OFERIT DE MUNICIPALITATE PUBLICULUI GIURGIUVEAN

„MĂRŢIŞOARE MUZICALE” – CADOUL OFERIT DE MUNICIPALITATE PUBLICULUI GIURGIUVEAN

Iubitorii muzicii clasice s-au bucurat ieri seară, de Ziua Internațională a Femeii, de cadoul artistic oferit de Primăria Giurgiu prin Centrul Cultural Local „Ion Vinea”. Doamnele, domnișoarele, dar și domnii prezenți în sala Ateneului “Nicolae Bălănescu” au primit Mărţişoarele muzicale pregătite de Orchestra Simfonică Giurgiu, avându-l ca dirijor şi solist-vioară pe maestrul Daniel Manase.
Programul a cuprins, spre încântarea publicului meloman, o selecţie de arii celebre din creaţia compozitorilor W.A. Mozart, J.S. Bach, J. Haidn, A. Vivaldi şi J. Strauss, în buchetul partiturilor binecunoscute și apreciate, maestrul Manase împletind și momente din biografia titanilor muzicii clasice.
Concertul a reprezentat așadar un frumos cadou de 8 Martie, la final, toate doamnele şi domnişoarele din orchestră primind flori din partea organizatorilor, dar şi aplauze la scenă deschisă. Bucuros de prezenţa la Giurgiu, maestrul Daniel Manase a ţinut să mulţumească directorului Centrului Cultural „Ion Vinea”, Virgil Pețanca, pentru faptul că face posibile astfel de evenimente la Giurgiu şi că a reuşit să implementeze o tradiţie concertistică.
Daniel Manase este un nume cu rezonanţă în muzica românească contemporană, fiind distins cu numeroase premii naţionale şi internaţionale, atât ca dirijor, cât şi ca violonist, fiind concert-maestru al Orchestrei de Cameră Radio Bucureşti. Artistul a studiat la Oradea şi s-a perfecţionat la Conservatorul din Viena.

Ultima modificare: 21.09.2022 – 14:06 de către

Anteriorul GIURGIUVENII SUNT ASTEPTATI LA MECIUL CU FCSB

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.